29-06-09

EEN LUISTEREND OOR.

Mensen met een luisterend oor!

Ja ze bestaan nog.

Mijn naam is pat,  en  ik ben al jaren chronische hoofdpijn-migraine patiënt.

Tot toen ik van mijn neuroloog eens een briefje in mijn handen had gekregen van een vereniging van hoofdpijn patienten, stond ik helemaal alleen, want over mijn ziekte kun je tegen niemand over spreken. De mensen vinden het zelf degoutant,( zo heb ik het ervaren).

Op een goede dag nam ik dat briefje, dat ik van mijn neuroloog had gekregen, en belde naar de nummer die erop stond, de mensen van de hoofdpijn liga! Ik had wel een beetje schrik in het begin, maar was toch nieuwsgierig, wat kon ik verliezen? Dat telefoongesprek heeft meer dan een uur geduurd, wij hadden zoveel te zeggen tegen elkaar, en het belangrijkste: we begrepen elkaar, beter dan wie ook, we waren LOTGENOTEN, ik voelde mij gans een nieuwe mens na het gesprek. Ik stond er plotseling niet meer alleen voor, dit was voor mij een openbaring, mensen die elkaar verstaan.

Nu ben ik al 3 jaar bij de vereniging en 2 jaar als medewerker. En ik kan je zeggen, ik heb het mij nog geen seconde beklaagt. Vroeger zat ik in een isolement, en nu ben ik bij mijn LOTGENOTEN. De bijeenkomsten zijn zeer leuk en leerrijk, je leert er elkaar beter kennen,

Tenslotte zijn ze toch je lotgenoten, mensen waarmee je kan praten over jouw pijn. En dat juist kon ik vroeger niet, en ik zonderde mij volledig af. Maar nu kijk ik al uit naar de volgende bijeenkomst van de vereniging. Het is een echte uitlaatklep geworden. Beste mensen, lotgenoten, ik kan jullie maar één ding zeggen: kom bij ons, sluit je aan bij onze vereniging en je kan met jouw verhaal bij ons terecht, we zitten tenslotte in hetzelfde schuitje.

Ik  ben een vader van 3 kinderen en ben volledig verandert sinds ik de vereniging ken!  Kom erbij! Je bent van harte welkom!! Pat.  

 

 

patrick stevens.  

10:30 Gepost door patrick stevens in poezie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ja dit soort lotgenoten snappen je pas goed.

Gepost door: Danique | 29-06-09

De commentaren zijn gesloten.